Düş Gölgesi 8. Kısa Film Yarışması

Sıkça Sorulan Sorular

Yarışmanın Teması Nedir?

Tema : "Adabımuaşeret"

Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Yarışmaya son başvuru tarihi 12 Nisan 2018 Perşembe günüdür.

Yarışma Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Yarışma sonuçları 17 Nisan 2018 Salı günü ilan edilecektir.

Yarışmanın Amacı Nedir?

Ortaokul ve Lise öğrencileri arasında senaryo yazma, yaratıcı yazma, kurgu, fotoğraf ve sinema konusunda ilgi uyandırmak ve öğrencilerin medya okuryazarlığı bilincini geliştirmek.

Yarışmanın Hedef Kitlesi Kimlerdir?

İstanbul genelindeki özel ve resmi ortaokulların 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ve liselerin 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri

Yarışma Şartları Nelerdir?

-Kısa film yarışmasına katılacak filmler herhangi bir formatta çekilebilir. Fakat çekilen filmlerin DVD formatında teslim edilmesi gerekmektedir.
-Tür sınırlaması yoktur. Filmler kurmaca, belgesel, animasyon, deneysel türlerde olabilir. Ancak Milli Eğitim temel kanununa ve genel ahlak ilkelerine uymayan filmler değerlendirmeye alınmayacaktır.
-Filmler Türkçe altyazılı olmak kaydıyla İngilizce, Almanca ve Arapçadillerinde olabilir.
-Yarışmacılar en fazla iki eserle yarışmaya katılabilirler.
-Film oyuncuları yetişkinler arasından seçilebilir. Fakat yönetmen, senarist, yapımcı, kameraman gibi kamera arkası ekibinin belirtilen sınıflarda öğrenci olması zorunludur.
-Filmlerin süresi en fazla 10 dakika olabilir.
-Daha önce ulusal ya da uluslar arası yarışmalarda ödül almış kısa filmler yarışmaya katılamaz.
-Yarışmacılar okullarının isimlerini, logosunu gösteremez, okullarının tanıtımını yapamazlar.
-Filmde kullanılan müziklerin telif hakkı sahipleri filmin sonunda künyesinde belirtilecektir.
-Şartnamede ayrıca belirtilmeyen hususlarda son karar verme yetkisi Yarışma Yönetimi (Birikim Okulları Genel Müdürlüğü) ne aittir.
-Yarışmaya katılmak amacıyla gönderilen film kopyaları ve basılı malzemeler iade edilmeyecektir.
-Yarışma Yönetimi (Birikim Okulları Genel Müdürlüğü) yarışmaya başvuran filmleri ticari amacı olmayan gösterimlerde öğrenci velisinden alınan muvafakatname ile birlikte kamuya yayınlayabilir.
Teslim edilecek belgeler
1-Başvuru Belgesi (Başvuru belgesinde film ekibinde yer alan tüm kişilerin bilgileri ve imzaları olmalıdır)
2- Öğrenci Belgeleri (Film bir grup çalışması sonucu çekilmiş ise görev alan tüm öğrencilerin e-okuldan alınan öğrenci belgeleri okul müdürü tarafından imzalanmış olmalıdır)
3-Eserin 3 adet DVD kopyası (üzerinde filmin, yönetmenin ve yönetmenin okulunun adı yazılmalıdır.)
4-Filmin metin özeti (DVD’ye kayıtlı ve çıktı olarak)
5-Filmin künyesi (filmin sonunda ve çıktı olarak)
6-Filmin afişi ya da bir sahnenin fotoğrafı
7-Yönetmenin ve Rehber öğretmenin özgeçmişi, fotoğrafı (DVD’ye kayıtlı ve çıktı olarak)