Birikim

BİYOLOJİ EĞİTİMİ

Biyoloji herkesin anlayabileceği bir şekilde kelime anlamıyla canlı bilimi, konusu olarak ise canlıları tüm yönleriyle inceleyen bilim dalı olarak bilinmektedir. Canlılığın sırları, tarihteki tüm insanları etkilemiştir. Bu durum; insanın kendi yapısı, bitkiler ve hayvanlar hakkındaki araştırmalar tüm toplumların tarihlerinde yer alır. Biyolojinin; botanik, zooloji, mikrobiyoloji vb. gibi birçok dalı bulunur. Bu bilimin gelişmesiyle, bilim adamları, bütün yaşayan varlıkların, ortak bazı özelliklere ve belirli bir amaca uygun olarak yaratıldıklarını anlamışlardır. Bu nedenle de varlıkların bir bütün içerisinde incelenmesinin yararlarını kavramışlardır. Biyoloji, günümüzde en önemli bilim dallarından biri olmakla birlikte. Aynı zamanda tıp, eczacılık, hayvancılık, tarım vb. gibi hayatımızın her sahasında karşımıza çıkan birçok sektöre öncülük etmektedir. Gelişen teknoloji yardımıyla biyoloji bilimi kullanılarak gelecek yıllarda günümüz problemleri olan organ ve doku nakiller, kanser vb. hastalıklarında artık bir sorun olmaktan çıkacağı görülmektedir.

Okulumuzda biyoloji derslerinde öğrencilerimizle canlıları ve bileşenlerini deney ve gözlem teknikleri kullanarak incelemekteyiz. Öğrencilerimize bu şekilde canlıların dünya ekosistemindeki önemi yaratılış gayesi ve insanlık açısından önemi öğretilmektedir.

Ayrıca okulumuzda öğrencilerin akademik başarılarını ve sosyalleşmelerini artırmak için düzenlenen olimpiyat sınavları başta olmak üzere YGS, LYS ve çeşitli sınav ve projelere hazırlamaktayız.

Son Twitler