Birikim

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

Birikim Okullarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bir ders olarak değil hayatımızın bir parçası olarak verilir, anlayışıyla hareket edilerek vatanına, milletine, ailesine ve çevresine faydalı olumlu düşünceyle hayata bakan nesiller yetiştirme çabası içerisinde olduğumuzu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Elbetteki çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine bağlılığı birinci önceliğimizdir.Bu nedenle öğretmekten daha çok eğitmeye ve öğrendiklerini yaşatmaya gayret edıyoruz.

Okul içerisinde ve diğer derslerde aldığı bilgiyi inancıyla birleştirerek adeta iki kanatlı olmalarını sağlamak için diğer branş ve sınıf öğretmenleriyle diyalog içerisinde olunarak çalışma ortaklığı yapılır.

4. Sınıflarda çocukların katılımı sağlanarak oyun, eğlence ve çeşitli sosyal etkinlikler ile çocukların hal - hareket ve davranışları temel ahlaki kurallar ile yoğrulmaktadır.

5, 6, 7 ve 8. sınıflarımızda ise her Müslümana farz olan temel islami bilgiler,Kuran'ı Kerimi kıraate uygun okuma ,beş vakit namaz ,sureler,siyer-i nebi, uygulamalı olarak ibadetler öğretilmekte, öğrencilerimizin davranışları ibadet alışkanlıkları hissettirilmeden desteklanmekte ve sürekli izlenmektedir.

9, 10, 11 ve 12.sınıflardaki öğrencilerimize ise daha ziyade şuur kazandırma,dinine sahip çıkıp inancını tebliğ edebilecek duruma getirme, doğru inanış ve hak mezhepler, itikadi meseleler öğretilmekte, ev sohbetleri ve cami ziyeretleri, gezi, kamp, umre programları, tiyatro, kısa film, özel gün ve gecelerde etkinlikler ile istikametlerinin sağlam kalması için tüm imkanlarımız seferber edilmektedir. Böylece öğrencilerimiz tüm derslerine karşı motive edilmekte ve başarılarının yükseltilmesi için manevi destek verilmektedir.

Ahlak ve maneviyat önceligi prensibi ile çocuklarımızın hem dünyada başarılı olmaları hem de ahirette cennet ehli olmaları için gayret sarfetmeleri gerektiği telkin edilmektedir.Yaratılanı severiz yaratılandan ötürü düsturu ile tüm insanları Hz. Adem'in çocukları olarak bilen, tüm insanlığın huzur ve saadeti için gayret sarfeden, fedakar, gayretli nesiller yetiştirmek içindir seferberliğimiz..devam etmektedir..

Son Twitler