LKS HAZIRLIK PROGRAMI

BİRİKİM'DE LKS

Birikim'de LKS

 LKS, Liselere Kayıt Sistemi’nin kısa adıdır. Milli Eğitim Bakanlığı 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından itibaren bu sisteme geçmiştir. Sistem kendi içerisinde ADS (Adrese Dayalı Sistem) ve LGS (Liselere Giriş Sınavı) olarak ikiye ayrılmıştır. Sınava girmek istemeyen ortaokul öğrencileri evlerine yakın olan liseler arasında 5 lise tercih ederek ADS sistemini kullanabilecekler.

 Sınava girecek öğrenciler ise LGS ile alım yapan 5 lise tercihinde bulunarak istedikleri liseye yerleşecekler.

SINAV SİSTEMİ

 Bu sisteme göre altı temel dersten (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) oluşan bir sınav yapılır. Sınavda 20 Türkçe, 20 Matematik, 20 Fen ve Teknoloji, 10 TC İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Yabancı Dil ve 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorusu sorulur ve müfredat olarak 8. Sınıf müfredatı baz alınır. Sınav her sene Haziran ayının ilk hafta sonu gerçekleştirilecek ve yine Haziran ayında sonuçlar ilan edilecektir.

 “Sözel Bölüm” ve “Sayısal Bölüm” olarak iki ayrı kitapçık ve iki ayrı optik cevap formu ile iki oturumda gerçekleştirilecek bu sınav, 75+60 = 135 dakika sürecektir.

 Sorular çoktan seçmeli ve 4 seçeneklidir. 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürür.

 Öğrenciler sınavlara olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında girer. Sınavda görevlendirilecek öğretmenler kendi okullarından farklı bir okulda görev yapar.

BİRİKİM’DE LGS

 • Birikim’de LGS hazırlığı tüm eğitim dönemlerinde olmakla beraber, 7. Sınıf ikinci dönem itibariyle çalışmaların odağı olur.

 • 7. Sınıf öğrencilerimiz, ikinci dönem itibariyle düzenlenen hafta sonu hazırlık programına katılırlar.

 • 7. Sınıf öğrencileri karne aldıktan sonra ve 8. Sınıf başlamadan iki hafta önce hızlandırma programlarına dahil olurlar.

 • LGS siteminin ne olduğu, sistemle alakalı öğrenci ve velilerimizi nasıl bir sürecin beklediğiyle alakalı bilgilendirme seminerleri yapılır.

 • Ders çalışmanın önemini ve zamanın kıymetini bir kez daha anımsatmak için Verimli Ders Çalışma Seminerleri yapılır.

 • İşlenen derslerin öğrenciler tarafından anlaşılıp anlaşılmadığı ayrıca eksikleri olan öğrencileri tespit etmek için belli aralıklarla HKS (Haftalık Kazanım Sınavı) yapılır.

 • Öğrencilerin sınav hazırlıklarını takip etmek için Soru Takip Çizelgeleri verilir. Rehberlik servisi ve sınıf danışman öğretmeni tarafından haftalık takibi yapılır.

 • Okullar açıldığında öğrencilerimize Soru Bankaları, Konu Tarama Testleri vb. yardımcı kaynaklar verilir, bu kaynaklar branş öğretmenleri tarafından konular işlendikçe kontrol edilir.

 • Yıl içersinde sınav heyecanlarını atabilmeleri için ve kendi seviyelerini daha rahat değerlendirmeleri adına çok sayıda ve farklı yayınlar kullanılarak Deneme Sınavları yapılır.

 • Sınav heyecanını yenmeleri adına “Sınav Kaygısı” Grup Çalışmaları yapılır.

 • Bireysel veli görüşmelerinin haricinde, öğrenci-öğretmen-rehber öğretmeni ve velilerin katılımıyla LGS yuvarlak masa görüşmeleri yapılır.

 • LGS öncesinde dinlenme ve manevi eğitim ağırlıklı şehir dışı kampları planlanır.

 • LGS öncesi motivasyon amaçlı sabah namazı ve dua programları tertip edilir.

 • Rehberlik servisimiz tercih dönemi boyunca öğrenci ve velilerimize tercih süreçleri ile alakalı bilgilendirme yapmaktadır.