MERKEZİ SINAVLARA HAZIRLIK

8. SINIFLAR MERKEZİ SINAVLAR (TEOG) VE 12. SINIFLAR YGS-LYS HAZIRLIK SÜREÇLERİ

 Okullarımızda 8. Sınıflarda Merkezi Sınavlar (TEOG) ve 12. Sınıflar YGS-LYS için hazırlık programı uygulanır. Programlar rehber öğretmenler ve sınıf danışman öğretmenleri tarafından aşağıda belirtilen temel ilkeler doğrultusunda yürütülür ve müdür yardımcıları tarafından takip edilir.

Rehberlik sistemi

- Rehber öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize ve velilerimize sınav sitemi, sınav kaygısı, verimli ders çalışma, aile içi iletişim, motivasyon gibi seminerler verilerek öğrenciler sınav hazırlık süreçlerinde desteklenir.
- Rehber öğretmenlerimiz yıl boyunca 8 ve 12. Sınıftaki öğrencilerimizi hem ders başarısı hem de duygusal süreçleri açısından takip ederek öğrencilere, öğretmenlere veya velilere gerekli hususlarda geribildirim verir.
- Rehber öğretmenlerimiz çeşitli tanıma tekniklerini de kullanarak öğrencilerimize kariyer planlamasında rehberlik eder.

Danışman öğretmenlik

- 8 ve 12. Sınıflardaki tüm öğrencilerimiz sınıf öğretmenleri (danışman öğretmenleri) tarafından aşağıda belirtilen hususlar çerçevesinde takip edilir.
  Öğrencilerimizin okul dışındaki çalışma ortamlarının ve eğitim yaşantılarının takibi
  Sınava hazırlık amaçlı yardımcı kaynakların takip ve kontrolü
  Konu eksiklerinin tespiti ve etüt çalışmalarına yönlendirme
  Grup çalışmaları ve etkinliklerin organizasyonu
  Ders Takviye ve Etüt Çalışmaları

Etütler

- Etütler, hafta içi 16.30 ile 17.30 saatleri arasında bireysel ya da grup etüdü şeklinde düzenlenir.
- Etütlerde öğrencilerin konu eksiklerini gidemeye yönelik dersler ve tekrar çalışmaları yapılarak öğrencilerin sınavlara hazırlanması sağlanır.

Deneme Sınavları ve Testler

- 8. Sınıf Merkezi Sınavlar ve 12. Sınıf YGS-LYS deneme sınavları sene başında belirlenen tarihlerde uygulanır.
- Sınava hazırlık kapsamında yer alan derslerden sonra konu testleri ya da soru bankalarındaki testlerin çözülmesi yoluyla öğrencilerin sınav performansı artırılır.

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN