TEOG HAZIRLIK PROGRAMI

BİRİKİM'DE TEOG

 TEOG, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin kısa adıdır. Milli Eğitim Bakanlığı 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren bu sisteme geçmiştir.

SINAV SİSTEMİ

 Bu sisteme göre altı temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 8'inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi merkezi ortak sınav olarak gerçekleştirilir. Ortak sınavlar, her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılır. Ortak sınavlar her yıl Kasım ve Nisan aylarının son haftasında iki okul günü içinde uygulanır. O günlerde sınav yapılacak okullarda ders işlenmez. Sorular çoktan seçmeli ve 4 seçeneklidir. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemez.

 Öğrenciler ortak sınavlara olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında girer. Sınavda görevlendirilecek öğretmenler kendi okullarından farklı bir okulda görev yapar. Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için Aralık ve Mayıs aylarında mazeret sınavı yapılır.

BİRİKİM’DE TEOG

 • Birikim’de TEOG hazırlığı tüm eğitim dönemlerinde olmakla beraber, 7. Sınıf ikinci dönem itibariyle çalışmaların odağı olur.

 • 7. Sınıf öğrencilerimiz, ikinci dönem itibariyle düzenlenen hafta sonu hazırlık programına katılırlar.

 • 7. Sınıf öğrencileri karne aldıktan sonra ve 8. Sınıf başlamadan iki hafta önce hızlandırma programlarına dahil olurlar.

 • TEOG sınavında öğrenci ve velilerimizi nasıl bir sürecin beklediğiyle alakalı bilgilendirme semineri yapılır.

 • Ders çalışmanın önemini ve zamanın kıymetini bir kez daha anımsatmak için Verimli Ders Çalışma Seminerleri yapılır.

 • İşlenen derslerin öğrenciler tarafından anlaşılıp anlaşılmadığı ayrıca eksikleri olan öğrencileri tespit etmek için belli aralıklarla HKS (Haftalık Kazanım Sınavı) yapılır.

 • Öğrencilerin sınav hazırlıklarını takip etmek için Soru Takip Çizelgeleri verilir. Rehberlik servisi ve sınıf danışman öğretmeni tarafından haftalık takibi yapılır.

 • Okullar açıldığında öğrencilerimize Soru Bankaları, Konu Tarama Testleri vb. yardımcı kaynaklar verilir, bu kaynaklar branş öğretmenleri tarafından konular işlendikçe kontrol edilir.

 • Yıl içersinde sınav heyecanlarını atabilmekleri için ve kendi seviyelerini daha rahat değerlendirmeleri adına çok sayıda ve farklı yayınlar kullanılarak Deneme Sınavları yapılır.

 • Sınav heyecanını yenmeleri adına “Sınav Kaygısı” Grup Çalışması yapılır.

 • Bireysel veli görüşmelerinin haricinde, öğrenci-öğretmen-rehber öğretmeni ve velilerin katılımıyla TEOG yuvarlak masa görüşmeleri yapılır.

 • Birinci ve ikinci TEOG sınavı sonrasında dinlenme ve manevi eğitim ağırlıklı şehir dışı kampları planlanır.

 • Birinci ve ikinci TEOG sınavları öncesi motivasyon amaçlı sabah namazı ve dua programları tertip edilir.

 • Rehberlik servisimiz tercih dönemi boyunca öğrenci ve velilerimize tercih süreçleri ile alakalı bilgilendirme yapmaktadır.

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN