BİRİKİM OKULLARI | eTwinning Projemiz

eTwinning Projemiz
04.05.2021

eTwinning Projemiz

Polonya ve Türkiye kurucu ortaklı, Türkiye’den bizimle birlikte 4 okulun aktif yer aldığı, Portekiz, Hırvatistan ve İspanya’dan da ortakları bulunan etwinning projemizin adı, “Take Action to Save The Earth” (Dünyayı Kurtarmak İçin Harekete Geç).

Amacımız, Fen Bilimleri dersi müfredatında bulunan, Küresel Isınma ve İklim Değişikliği konusunda öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak. Bunu yaparken de, proje ortaklarımızla iş birliği içinde çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik.

Projemizle ilgili logo ve poster çalışmaları, afişler kartpostallar, karikatürler, kavram haritaları, bilgilendirme grafikleri, sanatsal çalışmalar gibi öğrencilerimizin çok yönlü gelişimine katkı sağlayacak araçlar kullandık. Bu tasarımları yaparken, Canva, Pixton , Coggle, Scratch vb.  gibi eğlenceli ve ilgi çekici programları kullandık, ortaklarımızla online toplantılar gerçekleştirdik, küresel ısınmaya karşı çözüm üretebilmek için beyin fırtınası yaptık.

Öğrencilerimizi düşünmeye ve çözüm üretmeye odaklarken, yine ortaklarımızla online Kahoot ile projemizin adından akrostiş şiir yazarak eğlenmeyi de ihmal etmedik. Fen Bilimleri öğretmenimiz Senem Şahinler rehberliğinde yürüttüğümüz bu çok ortaklı projede tabii ki iletişim dilimiz İngilizce oldu. Gayemiz, düşünen, merak eden, araştıran, öğrenen, öğreten bireyler yetiştirmek.