AKADEMİSYEN ANNE Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal “Korkma İyi Bir Annesin” konulu bir seminer verdi.

Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, bugün Birikim Okulları Ankara Batıkent Kampüsümüz ev sahipliğinde “Korkma İyi Bir Annesin” konulu bir seminer verdi.

Seminer, Kampüs Müdürümüz Nuvit Yegin’in açılış konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmasında Birikim Okulları ve eğitim yaklaşımlarımız hakkında bilgi verdi. Sonrasında Birikim Okulları Genel Müdür Yardımcısı Özkan Tekin’in gelecek perspektifinde Birikim Okullarımızın insanı merkeze alan, kendisiyle çevresiyle barışık, toplumu dönüştürme yeteneğine sahip insanlar yetiştirmeye verdikleri öneme vurgu yaptı. Tekin konuşmasında “Okul, insan yaşamına vurulan bir mühürdür. Yaşamı boyunca öğrencilerimize ‘Birikim Etkisi’ vermeye çalışıyoruz. Çocuğumuzun her gün yeni şeyler öğrenmesine verilen önem kadar çocuğumuzdan da yeni şeyler öğrenmemiz de çok önemlidir. Biz eğitimciler olarak geleceğin sorumluluğunu taşıyoruz.” dedi.

Sonrasında Akademisyen Anne Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal sahneye geldi. Seminerinde, çocuklarla doğru iletişim, oyunun önemi ve teknoloji bağımlılığı konularını işledi. Annelere ve anne adaylarına günlük hayatlarında ortaya çıkan problemlere, bir akdemiysen yetkinliğiyle, pratik çözüm önerilerinde bulundu. Bencik Kangal seminerinde “Çocuklara 0-2 yaş aralığında hiçbir şekilde dijital içerikli oyunlar oynatılmamalı, dijital içerik izletilmemelidir. 3 yaş ve sonrası için günde en fazla 45 dakika bu tarz oyunlara izin verilebilir. Bu yaşlarda çocuklar daha fazla ebeveyn desteğine, birlikte oyun oynamaya ihtiyaç duyarlar. Çocukların erken yaşlarda tablet, cep telefonu ya da televizyonla gerçekleştirdiği öğrenmeler, çocuğun öğrenme sitilini değiştirmektedir. Hareketli görsellerle öğrenen çocukların daha sonra sınıf ortamına sokulduğunda dikkat dağınıklığı başta olmak üzere birçok problemin oluşmasına neden olmaktadır.” dedi. Dinleyicilerle birlikte gerçekleştirilen etkinliklerle zenginleştirilen keyifli seminer sonrasında 'Korkma İyi Bir Annesin' isimli kitabının imza töreni yapıldı.

Turgut Özal Mah. 2161 Cad. No:7 Yenimahalle / Ankara

TEL : 0 (312) 566 60 80(81-82-83-84)

ANKARA BIRIKIM KOLEJI YEMEK MENÜSÜ