Deprem Tatbikatımızı Yaptık

Türkiye, deprem riski açısından dünyanın önde gelen ülkelerindendir. Yapılması gereken, depremin özelliklerini çok iyi tanıyıp, tüm kişi, kurum ve kuruluşların gerekli bilgilenmeyi sağlamaları, önlemleri zamanında almalarıdır.

Okul ve kurumlarımızdaki afete hazırlık çalışmalarını geliştirmeye katkı sağlamak; okul ve kurum yönetici, öğretmen, çalışan ve öğrencilerine afet öncesinde, sırasında ve sonrasında afet kültürüne uygun davranışlar kazandırmak önemli görevlerimizdendir.

Bu konunun bilincinde olan Bağcılar Birikim Kolejimiz bugün yapılan personel ve öğrenci tahliye tatbikatında gayet olumlu netice almış ve en minimal sürede tahliyeyi sonuçlandırmıştır.

Öncelikle öğrencilerimize olası bir deprem anında neler yapmaları gerektiği ile ilgili bilgilendirici videolar izletildi ve anlatıldı. Sonrasında öğrenciler, temsili deprem senaryosu kapsamında siren sesiyle önce sınıflarında sıraların altındaki pozisyonlarını aldılar ve ardından da sakin ve seri bir şekilde dışarı çıkarak okul bahçesinde toplandılar. Deprem tatbikatının başarıyla tamamlanmasının ardından okul bahçesinde öğrencilerimize kısa bir konuşma yapan okul müdürümüz Ahmet ŞİMŞEK; tatbikatın sorunsuz bir şekilde uygulanmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek,’’ Rabbim gerçeğinden korusun hepimizi’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı. “Tedbir kuldan, takdir Allah’tan” sözü gereğince Birikim ailesi olarak almış olduğumuz tedbir neticesinde huzurlu olmakla birlikte, takdiri Mevla’mıza bırakıyoruz. Ülkemizin ve Milletimizin böyle felaketleri bir daha yaşamaması duasıyla…

İnönü Mah. Bakırköy Bağcılar Cad. 27. Sok. No: 8 Bağcılar

FAX : 0 (212) 634 89 20