ENZİM DENEYİ

Sıcaklık etkisini karaciğerde bulunan katalaz enzimi üzerinde görmek için deneyimizi gerçekleştirdik Karaciğeri küçük parçalara ayırıp su dolu bir kapta kaynattık. Bu karaciğer parçalarını deney tüpünde bulunan Hidrojen peroksitin  üzerine koyduk. Ayrıca kaynatılmış diğer karaciğer parçalarını da başka bir tüpte bulunan Hidrojen peroksitin üzerine koyduk.

Sonuç olarak enzimlerin protein yapılı olmasından dolayı yüksek sıcaklıkta yapılarının bozulduğunu görmüş olduk. Öğrencilerimiz bu deneyle konuyu daha iyi anlamıştır.

Etiketler:  Enzim, Deney, Biyoloji

Güneşli Merkez Mah. Üsküp Cad. No:111 Bağcılar