YEREL YÖNETİMLERDE OLASI DEPREME KARŞI EĞİTİM VE ORGANİZASYON PROJESİ

Ülkemizin deprem kuşağında olması nedeniyle, deprem  bölgesinde yaşayan insanların, deprem öncesi yapması gereken hazırlıklar, deprem sırasında ne yapmaları gerektiği ve deprem sonrasında ne yapılması  gerektiği,  bu doğrultuda toplumu bir an önce kalkınmaya geçirebilmek amacıyla, zorunlu ve gerekli bilgi sahibi olmalarını sağlamak için farkındalık oluşumundan daha öte, bireylerin bilgilendirilerek kendilerini güven içinde  hissetmelerinin sağlanması, ekonominin bilgisizlik sonucu oluşacak zaman kaybından kurtarılması, deprem sonrası bilgisizlik sonucu oluşabilecek kazalardan korunması, yerleşik duruma daha çabuk geçilmesi, çocukların psikolojik durumunun, eğitimli anne babalar sayesinde hızla iyileştirilmesinin sağlanması, geçici yerleşim yerinin seçilmesi ve organizasyonunda farkındalık oluşturulmuş bireylerle daha hızlı sağlanması, “dengeli beslenme ve açlık psikolojisi” eğitimi ile organizasyonda etkin destek sağlanması, çevre sağlığı bilinci oluştuğu için sağlıklı çevrede yaşamalarının sağlanması, kişisel hijyen konularında bilinçlenmiş bireylerin sağlıklarını koruyabilmelerinin sağlanması, bulaşıcı hastalıklardan korunma ile toplu yaşama risklerini en aza indirgemenin sağlanması, geçici yerleşimden hızlı bir şekilde, kalıcı yerleşime geçişin sağlanması, tüketimden biran önce üretim toplumuna yönlendirilmesinin sağlanması gibi amaçlarla, 3 temel madde altında;  deprem öncesinde yapılması gereken hazırlıklar, deprem sırasında yapılması gerekenler ve deprem sonrasında acilen (24 saatte, arama kurtarma- transfer, ilk yardım gibi) yapılması gerekenler ve kentleşmeyle (çadır kent) ve çevre, hijyen ile ilgili düzenlemeler içeren projemizde, eğitim konularını toparlayarak, belediye başkanlıkları, AKOM ve konusunda uzman kurum ya da kişilerle yürütmek üzere, bölgedeki bütün bireylerin zorunlu alması gereken eğitim ve  organizasyonunu içermektedir.

Sonuç olarak, her konuda en az travmayla en kısa sürede toplumsal toparlanma sağlanacaktır.

1999 yılı depreminde iki aylık olan öğrencilerimizden Tuğsem Akyüz ve Ecem Çelik, öğretmenimiz Fatma Karakoç danışmanlığında “YEREL YÖNETİMLERDE OLASI DEPREME KARŞI EĞİTİM ve ORGANİZASYON PROJESİ” ile 15 Nisan Üsküdar Üniversitesi Fikir Festivali Proje Yarışması’na katılarak katılım belgesini almaya hak kazanmışlardır. Öğrencilerimize bu eğitim ve kalkınma projesinden dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Bahçelievler Mah. E-5 Yanyol Caddesi No:12 Pendik/İstanbul

PENDIK BIRIKIM ANADOLU SAĞLıK MESLEK LISESI YEMEK MENÜSÜ