Çamurdan Eller

Toprakla Dost Çocuk projesi kapsamında anaokulu öğrencilerimiz çömlek sanatı ile tanıştılar.

Geleneksel Türk el sanatlarından kültür mirasımız olan çömlek sanatı bizim eskimeyen kültür mirasımızdır. Ancak unutulmaya yüz tutmuş bu kültür mirasımızı çocuklarımıza hatırlatmak ve öğretmek istedik.

Önce çömlek sanatının çocuklar üzerindeki etkileri üzerinde duruldu. Çömlek  nasıl yapılır, çömlek yapımının incelikleri ve püf noktaları hakkında çocuklara eğitim verildi ve uygulamalı olarak çömlek yapımı gösterildi.

Daha sonra minikler maharetli elleriyle birbirinden farklı ve güzel ürünler oluşturdular. Yapılan çömleklerimizin heyecanla kurumasını bekledik.

Kemal Türkler Mah. Akçınar Sok. No: 2 Sancaktepe - İstanbul

SANCAKTEPE BIRIKIM KOLEJI YEMEK MENÜSÜ