BİRİKİM OKULLARI | Pendik'in Yükselen Değeri: Kız Lisesi

Pendik'in Yükselen Değeri: Kız Lisesi
14.08.2020

Pendik’in Yükselen Değeri: Kız Lisesi

11.000 m2 kapalı alanda Pendik’in göz bebeği Birikim Okulları, Pendik sakinlerinin eğitim merkezi olmaya devam ediyor. 1996 yılında kurulan ve Birikim’in ilk okulu olma özelliğini de taşıyan kampüsümüz, Pendik sakinlerinin Birikim’e duymuş olduğu güven ve teveccüh neticesinde 2016 yılında dolup taşmış ve sınıf/derslik olarak eğitim ihtiyacına yanıt veremez hâle gelmiştir. Bu kapsamda Pendik ilçesinin Birikim’e duymuş olduğu güven ile binamızı aynı yerinde değişen ve gelişen ihtiyaçlara, eğitim öğretimin farklılaşan yöntem ve tekniklerine göre yeniden inşa ettik.

Çeyrek asırlık tecrübemiz ve güçlü eğitim kadromuz ile aynı yerinde inşa ettiğimiz yeni ve modern binamızda Kız Lisemiz ile eğitimin ihtiyaçlarına cevap vermeye ve Türkiye’mizin eğitim süreçlerine katkı sunmaya devam ediyoruz.

Yeni ve Modern Eğitim Ortamlarımız

Pendik Kampüsümüzde 54 derslik, laboratuvarlar, atölyeler, kapalı spor salonu, konferans salonu, yemekhane, sanat sokağı, amfi/oditoryum, kapalı otopark, bahçe ve oyun alanlarıyla Kız Lisesi öğrencilerimiz için zenginleştirilmiş, nitelikli eğitim ortamı sunmaktayız. Nefes alan koridorlarda Pendik Birikim Kız Lisesi öğrencilerimiz için sosyal alanlar sağlarken, dersliklerimizde sunduğumuz eğitim materyalleri ile bilime, sanata ve spora karşı duymuş oldukları meraka cevap veriyoruz. Bu arada, aramızda kalsın, sınıflarımız Boğaz manzaralı.

Başarı Birikim İster

Kız Lisesi öğrencilerimiz özellikle tecrübeli öğretmen kadromuzun özverili çalışmaları ve rehberlik servisimizin gelişim takip raporları ile akademik anlamda göstermiş oldukları gelişimle hayal ettikleri üniversiteleri kazanmaktadır.

“Hayat Denge Modeli” olarak isimlendirdiğimiz eğitim felsefemizde akademik, manevi ve sosyal gelişim bir bütün olarak değerlendirilir. Bu kapsamda Kız Lisesi öğrencilerimizin Kişilik Gelişimi Programı, Adabımuaşeret Eğitimi, Güzel Dinim İslam Konuşmaları, Hayâ Sahibi Bir Nesil Etkinlikleri, Kur'an-ı Kerim, İlmihal, Akaid ve Siyer dersleriyle manevi gelişimlerine; kitap fuarları, şiir akşamları, Birikimli Kulüpler, tiyatro, sinema, konser, İzdüşüm Resim Yarışması, Düş Gölgesi Kısa Film Yarışması ve Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu ile sosyal gelişimlerine katkı sunmaktayız.

İnsanın en değerli birikiminin eğitim olduğuna inanarak Kız Lisesi öğrencilerimizi geleceğin iyi ve başarılı insanları olarak yetiştirmekteyiz.