BİRİKİM OKULLARI | Birikim Anka Takımı TÜBİTAK İHA Yarışmasında Finalde

02.09.2020

Birikim Anka Takımı

TÜBİTAK İHA Yarışmasında Finalde

Birikim Anka Takımı, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep Alleben Göletinde 16-20 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yarışmada finalist olarak yer almaya hak kazandı.

Aylar öncesinden proje toplantılarına başladığımız festivalin bugün finalistleri arasında yer almanın mutluluğunu yaşamaktayız.

TÜBİTAK tarafından Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde ilk kez düzenlenen 1. Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması başvuruları, 16 Şubat – 30 Nisan 2020 tarihleri arasında yapıldı. Liseler tarafından öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya, toplam 291 takımın başvurusu kabul edildi.

Takımlar tarafından sunulan tasarım raporları Danışma ve Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirildi. 75 ve üzeri puan alan 125 takımım başarılı bulundu. Tasarım raporu başarılı bulunan takımlar tarafından, yarışma web sitesinde belirtilen tarihler arasında, Uçuş Videoları başvuru sistemine yüklendi.

Takımların uçuş videoları Danışma ve Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilerek toplam 79 takımın uçuş videosu başarılı bulundu. Bu kapsamda takımlar finalist olarak yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Öğrencilerimizi, tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Haber oluşturulurken istifade edilen kaynak: https://tubitak.gov.tr/tr/duyuru/tubitak-1-liseler-arasi-iha-yarismasi-ucus-videosu-degerlendirme-sonuclari-belli-oldu?s=08