BİRİKİM OKULLARI | Yüz Yüze Eğitime Hazırız

Yüz Yüze Eğitime Hazırız
09.09.2020

Yüz Yüze Eğitime Hazırız

Yeni bir eğitim döneminin başındayız. Her yıldan farklı olarak bu yıl hayatımızı tehdit eden Koronavirüs salgınıyla hep birlikte mücadele ediyoruz.

Bizim için önemli olan öğrencilerimizin sağlığıdır. Yeni eğitim ve öğretim döneminde tüm sağlık tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Millî Eğitim ve Sağlık Bakanlığının almış olduğu kararlar kapsamında sosyal mesafe, hijyen ve sağlık kurallarına uygun eğitim ortamlarımızı oluşturduk. Tekli/bölünmüş sıralar, her türlü ihmali ortadan kaldırmaya yönelik artırılmış nöbetçi öğretmen denetimleri, giriş-çıkışlardaki ateş ölçümler, seyreltilmiş yemekhane oturma düzeni, mekânlarımızdaki dezenfektan ve hava temizleyici antikor cihazlarımız ile yeni eğitim – öğretim dönemine hazırız. Bu süreci bilgilendirici görsel/yazılı materyallerle doğru bir şekilde yönetmekteyiz.

Tüm bunları yüz yüze eğitimin gerekliliğine inanarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmeyi temel kıstas olarak belirledik.

Bu güne gelene kadar hizmet içi eğitimler ve zümre toplantılarıyla öğretmenlerimiz yeni döneme hazırlandı. Eğitimin yeni normalini ve buna bağlı olarak eğitim yöntem ve tekniklerini yeniden tanımladık.

24 Ağustos itibarıyla anaokulu, 8 ve 12. Sınıf öğrencilerimiz ile yüz yüze eğitime başladık. Tüm öğrencilerimizin 21 Eylül’e kadar sağlıklı bir şekilde okula dönmelerini önemsiyor ve bu tarihe kadar okula gelemeyen öğrencilerimiz için güçlü teknik altyapımız ile online derslerimize devam ediyoruz.

Yüz yüze eğitim, %100 eğitim mottosuyla eğitim seferberliğini başlattık.  Okul, öğrencilerimizin akademik gelişimi kadar sosyal ve manevi gelişimini de sağlamalıdır. Bu sebeple arkadaşlık kurmak, paylaşmak, sosyal ilişkiler geliştirmek eğitim süreçlerimizin bir parçasıdır. Okul, bir binadan daha fazlası, hayatın kendisidir. Okul hayattır.

Velilerimizin desteğini alarak, tüm yönetici, öğretmen ve çalışanlarımızla sevgili öğrencilerimiz için eğitim seferberliğini başlattık. Sağlık alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek öğrencilerimizi pırıl pırıl okullarımızda pırıl pırıl nesiller olarak yetiştiriyoruz.