BİRİKİM OKULLARI | Birikim Kız Anadolu Liseleri

Birikim Kız Anadolu Liseleri
18.09.2020

BİRİKİM KIZ ANADOLU LİSELERİ

Her insan yaratılış itibarıyla özeldir. “Hayat Denge Modeli” olarak isimlendirdiğimiz eğitim felsefemize uygun oluşturduğumuz eğitim programlarımızla ve öğrenme ortamlarımızla öğrencilerimizin nitelikli bir hayat sürmelerine, topluma faydalı üretim yapabilmelerine katkıda bulunuyoruz.

STEM Merkezli Eğitim Anlayışı

Geleceği hazırlayan günümüz eğitim dünyasında STEM anlayışı öne çıkmaktadır. İngilizce kökenli bir kelime olan STEM, science, technology, engineering ve math kelimelerinin ilk harflerinin birleştirilmesiyle oluşur ki Türkçe olarak bunu sırasıyla bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik şeklinde ifade ederiz.

Bu anlayışla öğrencilerimiz matematik ve fen gibi sayısal alandaki dersleri salt ezber bir anlayıştan çıkarıp yaşadıkları çağda karşılaştıkları problemlere bir çözüm üretmek için kullanır. Bu sayede Birikimli öğrenciler için okul, hayattan soyutlanmış değil bilakis hayatın içinden hayatla iç içe bir öğrenme ortamına dönüşür.

Pendik ve Ümraniye Kız Liselerimizin Fizikî Portresi

Ümraniye Kampüsümüzde 6000 m² kapalı alan, STEM atölyesi, sinema ve tiyatro salonu, ekolojik eğitim alanları, sınıflara özel hobi bahçesi, kış bahçesi, 4500 m² doğal çim bahçe, yüzme havuzu ve kapalı spor salonumuz ile eğitim vermekteyiz. “Ekolojik Kız Lisesi” konseptimizle kız öğrenciler için nitelikli eğitim ortamları sunmaktayız. Yemyeşil bahçemizde, şehrin betonlarından uzakta öğrenmeyi keyifli bir hâle dönüştürdük.

Boğaz manzaralı Pendik Kampüsümüzde 54 derslik, laboratuvarlar, atölyeler, kapalı spor salonu, konferans salonu, yemekhane, sanat sokağı, amfi/oditoryum, kapalı otopark, bahçe ve oyun alanlarıyla Kız Lisesi öğrencilerimiz için zenginleştirilmiş, nitelikli eğitim ortamı sunmaktayız. Nefes alan koridorlarda Pendik Birikim Kız Lisesi öğrencilerimiz için sosyal alanlar sağlarken, dersliklerimizde sunduğumuz eğitim materyalleri ile bilime, sanata ve spora karşı duymuş oldukları meraka cevap veriyoruz.

Akademik Gelişim

Akademik gelişimde öğrencimiz bilişsel becerilerinin en üst seviyesine ulaşmak amacıyla tecrübe ederek öğrenir. Bu deneyimlemede öğretmen rehber olarak yer alır. Birikim Okulları olarak öğrencilerimize birer bilim insanı, küçük birer sanatçı gözüyle bakarız. Onları geleceğin yetişmiş, bilge, adil ve münevver kimseler olması için gereken tüm çaba ve gayreti gösteririz.

Sosyal Gelişim

Birikim Okullarında, öğrencilerin sağlıklı bir şekilde sosyalleşmesi sağlanır. Öğrencilerin sanata olan ilgilerini pekiştirmek için tiyatro, sinema, konser, müze ve kütüphane ziyareti gibi etkinlikler düzenlenir. Gönül Harmanı ve Yakamoz şiir akşamları, resim yarışması, Düş Gölgesi kısa film yarışması gibi etkinliklerle öğrencilerin birlikte iş yaparak sosyalleşmesi sağlanır. Fidan dikme etkinliği ile öğrenciler toprakla buluşur. Öğretmenlerin rehberliğinde huzurevine gidilir. Kitap fuarları ve imza günleri en iyi şekilde değerlendirilir.

Yabancı Dil

Birikim Okulları, geleneksel Avrupa merkezli bakış açısının ötesinde bir dil eğitimi vermektedir. Genç zihinler için değerleri ve davranışları şekillendirmede ikinci dil eğitimine verdiği önemle, İngilizce Dil Öğretiminin içeriğini ve hedeflerini kendi kültürünün değerler sistemini kuşatarak ve çok kültürlü bir bakış açısı geliştirerek belirlemiştir.

Başarı Birikim İster

Kız Lisesi öğrencilerimiz özellikle tecrübeli öğretmen kadromuzun özverili çalışmaları ve rehberlik servisimizin gelişim takip raporları ile akademik anlamda göstermiş oldukları gelişimle hayal ettikleri üniversiteleri kazanmaktadır.

İnsanın en değerli birikiminin eğitim olduğuna inanarak Kız Lisesi öğrencilerimizi geleceğin iyi ve başarılı insanları olarak yetiştirmekteyiz.

Yeni Normal Dönemde Eğitim

Bizim için önemli olan öğrencilerimizin sağlığıdır. Yeni eğitim ve öğretim döneminde tüm sağlık tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Millî Eğitim ve Sağlık Bakanlığının almış olduğu kararlar kapsamında sosyal mesafe, hijyen ve sağlık kurallarına uygun eğitim ortamlarımızı oluşturduk. Tekli/bölünmüş sıralar, her türlü ihmali ortadan kaldırmaya yönelik artırılmış nöbetçi öğretmen denetimleri, giriş-çıkışlardaki ateş ölçümler, seyreltilmiş yemekhane oturma düzeni, mekânlarımızdaki dezenfektan ve hava temizleyici antikor cihazlarımız ile yeni eğitim – öğretim dönemine hazırız. Bu süreci bilgilendirici görsel/yazılı materyallerle doğru bir şekilde yönetmekteyiz.

Velilerimize Teşekkür Ederiz

Velilerimizin desteğini alarak, tüm yönetici, öğretmen ve çalışanlarımızla sevgili öğrencilerimiz için eğitim seferberliğini başlattık. Sağlık alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek öğrencilerimizi pırıl pırıl okullarımızda pırıl pırıl nesiller olarak yetiştiriyoruz.