TOPRAKLA DOST OKUL

Her yaştan insan bahçeyle uğraşmaktan keyif alabilir ancak çocuklar için bahçenin yeri ayrıdır. Bahçede, küçücük tohumlardan sebzelerin ve çiçeklerin yetiştiğini izlemek çocuklar için çok önemli bir deneyim ve eğlencedir. Onlara bu deneyimlerinde yardımcı olmanın en iyi yolu, doğayı kendi kendilerine keşfetmelerini ve biraz da deneyim kazanmalarını sağlamaktır. Çocuklarımız bu deneyimleri hiçbir zaman unutmayacaklardır.

Çocuklar gerçekten iyi birer gözlemcidirler. Bitkiler büyürken en ufak bir gelişmeyi gözden kaçırmazlar, heyecanlanırlar ve olumsuz bir durum yaşandığında çözümlemek için uğraşırlar.

Bizler de Pendik Birikim Anaokulu olarak Mart ayında ‘Toprakla Dost Okul’ projemizden hareketle, ‘Toprakla Dost Çocuk Etkinliklerimize’ son hız devam ediyoruz. Öğretmenlerimiz eşliğinde, Minik Çiftçilerimiz ile önce bahçemizdeki toprağı çapalayarak havalandırdık. Sonra, sebze ve çiçek tohumlarımızı ektik. Tohumlarımızın üzerini toprakla örtüp, bir güzel suladık. Şimdi sıra geldi tohumlarımızın topraktan çıkmasını beklemeye…

Çocukların ektiklerini kendi elleriyle toplayarak yemeleri çok daha heyecan vericidir. Çocuklarımız, sebzeler toplanmaya hazır hale geldiğinde eminiz tadına bakmak için sabırsızlanacaklardır. Gıdalarımızın tabağımıza nasıl geldiğini keşfetmek çocuklarımızın yaşam becerilerini geliştirecektir.

Toprakla Dost Çocuk Etkinliklerimiz sayesinde çocuklarımız sebzeleri tabağa koymadan önce yetiştirmek için zaman ve emek gerektiğini şimdiden anlamaya başladılar. Kocaman bahçeli bir okulumuz olduğu için çok şanslıyız. Minik Çiftçilerimiz, ellerinize sağlık, iyi ki varsınız…

Kaynarca Mahallesi, Aydınlı Yolu Cd No:112, 34890 Pendik/İstanbul

TEL :