Tedbir Hayat Kurtarır

TEDBİR, HAYAT KURTARIR!

Birinci dereceden, deprem ülkesi olan Ülkemiz’de, yaşam alanlarımızın depreme karşı güvenli olması hayati önem taşımaktadır. Sadece doğal afetler de değil, ülkece yaşanabilecek tehlikeli zamanlarda Sivil Savunma İkaz-Alarm-Tahliye süreçleri ve tedbirleri gerek aileler, gerekse okullarda bilinçlendirme çalışmaları son hızla devam etmelidir.

Bizlerde Pendik Birikim Anaokulu öğrencilerimiz ile Dünyada ve Ülkemizde “Doğal Afetler” ve bu afetlerden korunma yolları bilinci oluşturmak amacıyla gerekli bilgileri paylaştık. Okulda, evde, yaşam alanlarında deprem-yangın vb. afetler olmadan önce alanlarımızı daha güvenli hale getirmek için neler yapılabilir? Doğal afetlerin yaşanması durumunda neler yapmalıyız? Sorularına cevaplar arayan öğrencilerimiz daha sonra deprem, yangın ve Sivil Savunma İkaz-Alarm-Tahliye tatbikatı hakkında ve tahliye sırasında yapılacaklarla ilgili tatbikat gerçekleştirdiler. Okulumuzun Sivil Savunma ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, tüm okul 1 dakika içerisinde tahliye edilerek tatbikat başarıyla gerçekleştirildi.

Etiketler:  deprem,tatbikat

Kaynarca Mahallesi, Aydınlı Yolu Cd No:112, 34890 Pendik/İstanbul

PENDIK BIRIKIM KOLEJI YEMEK MENÜSÜ

Birikim Okulları 1996 yılında bir grup gönüllü girişimci tarafından kurulmuştur. Aynı yıl bir ilköğretim okulu ve bir dersane eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Bugün 40 Okul, 17 Kampüs ile eğitim öğretim alanında hizmet vermeye, çocuklarımızın geleceklerini aydınlatmaya devam etmektedir.