Topkapı Sarayı Gezisi

Topkapı Müzesi Gezisi

29 Nisan Salı günü 7.sınıf öğrencilerimiz ile Osmanlı Devleti’nin yönetim merkezi olan Topkapı Sarayı Müzesi’ne gezi düzenledik. Osmanlı Devleti’nin yönetim anlayışını, sanat, kültür, estetik kavrayışını müzedeki eser ve mekânlar üzerinden gözlemleyerek fark etmeleri amacıyla gerçekleştirdiğimiz gezi de öğrencilerimiz müzede ki eserleri incelerken hayranlıklarını gizleyemediler. Özellikle adalet kulesinin de bulunduğu Divan-ı Hümayun toplantılarının yapıldığı Kubbealtı, Arz Odası, saat, silah sergileri ve kutsal emanetlerin sergilendiği bölümler öğrencilerimizin en çok etkilendikleri bölümler oldu.

Alman Çeşmesi’nin gölgesinde dondurma ikramıyla devam ettiğimiz gezimize “lale” bahçesi haline gelmiş Gülhane Parkında keyifli bir yürüyüşle sona erdirdik.

Etiketler:  Topkap,Gezi

Kaynarca Mahallesi, Aydınlı Yolu Cd No:112, 34890 Pendik/İstanbul

PENDIK BIRIKIM KOLEJI YEMEK MENÜSÜ

Birikim Okulları 1996 yılında bir grup gönüllü girişimci tarafından kurulmuştur. Aynı yıl bir ilköğretim okulu ve bir dersane eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Bugün 40 Okul, 17 Kampüs ile eğitim öğretim alanında hizmet vermeye, çocuklarımızın geleceklerini aydınlatmaya devam etmektedir.