Pendik Birikim Çanakkale' de

Pendik Birikim Çanakkale ‘ de

Özel Pendik Birikim Koleji öğrencileri olarak tarihimize, 104 yıl öncesine, atalarımızın yadigârı Çanakkale'ye yolculuğa çıktık. Amacımız bir milletin şahlanışını yerinde görmekti. 1915'te yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle topyekûn bir mücadelenin verildiği bu toprakları ziyaret edip millet olma şuurunu kazanmaktı amacımız.

Ulu önderimizi, Seyyid Onbaşı'yı, Çanakkale'nin isimsiz kahramanlarını, düşmana geçit vermeyen yiğitlerin destansı hikâyelerini yerinde dinlemek yeni bir ufuk kazandırdı bizlere. Gelibolu'yu, Seddulbahir'i, Şehitler Anıtı'nı, Hilâl-i Ahmer'i(kızılay) gezerken o ruhu bütün benliğimizle hissettik.

Atalarımıza vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemiş olmanın iç huzurunu yaşadık. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Bizlere de imanlı ve şuurlu bir nesil olarak Çanakkale ruhunu anlamayı nasip eylesin.

Etiketler:  Birikim,Çanakkale,Gezi

Kaynarca Mahallesi, Aydınlı Yolu Cd No:112, 34890 Pendik/İstanbul

PENDIK BIRIKIM KOLEJI YEMEK MENÜSÜ

Birikim Okulları 1996 yılında bir grup gönüllü girişimci tarafından kurulmuştur. Aynı yıl bir ilköğretim okulu ve bir dersane eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Bugün 40 Okul, 17 Kampüs ile eğitim öğretim alanında hizmet vermeye, çocuklarımızın geleceklerini aydınlatmaya devam etmektedir.