Scratch ile Animasyon Yarışması

21.yüzyılda çocukların sahip olması gereken en temel beceriler: eleştirel düşünme, iletişim, iş birliği ve yeni şeyler üretme olarak tanımlanmaktadır. Bu becerilerin kazandırılmasında teknolojinin önemli bir araç olduğu bilinmektedir. Üreten, sistematik düşünen, problem çözebilen, olaylar arasındaki ilişkileri görebilen bireyler yetiştirmenin ülkemizin kalkınması için ne kadar önemli olduğu aşikârdır. Ülkemizde maalesef 29 milyon genç zamanının yüzde 70’ ini oyun oynayarak geçirmektedir.

Bizler Birikim Okulları olarak bu yıl ilkini düzenlediğimiz “Scratch ile Bir Ayet veya Bir Hadis” konulu animasyon kodlama yarışmamız ile bilgisayar başında geçirilen zamanı daha faydalı işlerde kullanmak adına önemli bir adım attık. Öğrencilerimiz bu yarışma ile hem bir ayet veya bir hadis üzerinde çalışma yapmış oldular hem de bilgisayarda doğru bir iş üzerinde vakit geçirmiş oldular. Yarışmanın sonucunda okulumuz 8-B sınıfından Yahya ARA yaptığı animasyon ile tüm Birikim Okulları arasında 1. , yine 7-A sınıfından öğrencimiz Nisa ÇETİN 2. oldular. Derece alan öğrencilerimiz Pendik Birikim Kampüs Müdürümüz Sn. Rasim KARAGÜL’ den sürpriz ödüllerini aldılar. Derece alan ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Etiketler:  Scratch,Animasyon

Kaynarca Mahallesi, Aydınlı Yolu Cd No:112, 34890 Pendik/İstanbul

PENDIK BIRIKIM KOLEJI YEMEK MENÜSÜ

Birikim Okulları 1996 yılında bir grup gönüllü girişimci tarafından kurulmuştur. Aynı yıl bir ilköğretim okulu ve bir dersane eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Bugün 40 Okul, 17 Kampüs ile eğitim öğretim alanında hizmet vermeye, çocuklarımızın geleceklerini aydınlatmaya devam etmektedir.