2. İngilizce Sunum Yarışması

Son Başvuru Tarihi

1 Mart 2019 Cuma

Tema : "Yerli ve Milli Üretim"

Sıkça Sorulan Sorular

Yarışmanın Teması Nedir?

Tema : "Yerli ve Milli Üretim"

Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Yarışmaya son başvuru tarihi 1 Mart 2019 Cuma günüdür.

Yarışma Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Yarışma sonuçları 13 Mart 2019 Çarşamba günü ilan edilecektir.

Ödül töreni 13 Mart 2019 Çarşamba günü Birikim Okulları'nda yapılacaktır.

Yarışmanın Amacı Nedir?

Lise öğrencileri arasında İngilizce konuşma ve dinleme becerilerini geliştirmek, topluluk karşısında kendini yabancı dilde ifade edebilme ve bu alanda özgüven kazanma konularında öğrencilerimize destek olmak.

Yarışmanın Hedef Kitlesi Kimlerdir?

İstanbul genelindeki özel ve resmi liselerin 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri

Yarışma Şartları Nelerdir?

-Hazırlanacak sunumların Power Point dosyası CD, DVD ya da Flashbellek şeklinde en geç 1 Mart 2019 Cuma günü Birikim Okulları Yabancı Diller Direktörlüğü’ne ulaştırılmalıdır.
-Uygulama sınırlaması yoktur. Sunumlar Power Point, Emaze, Prezi gibi platformlar kullanılarak hazırlanabilir. Ancak Milli Eğitim temel kanununa ve genel ahlak ilkelerine uymayan sunumlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
-Yarışmacılar en fazla bir sunumla yarışmaya katılabilirler.
-Sunumların süresi en fazla 5 dakika olabilir.
-Daha önce ulusal ya da uluslar arası yarışmalarda ödül almış sunumlar yarışmaya katılamaz.
-Yarışmacılar okullarının isimlerini, logosunu gösteremez, okullarının tanıtımını yapamazlar.
-Sunumlarda kullanılan müziklerin ya da görsellerin telif hakkı sahipleri sunumun sonunda belirtilecektir.
-Şartnamede ayrıca belirtilmeyen hususlarda son karar verme yetkisi Yarışma Yönetimi (Birikim Okulları Genel Müdürlüğü) ne aittir.
-Yarışmaya katılmak amacıyla gönderilen sunum kopyaları ve basılı malzemeler iade edilmeyecektir.
-Yarışma Yönetimi (Birikim Okulları Genel Müdürlüğü) yarışmaya başvuran sunumları ticari amacı olmayan gösterimlerde öğrenci velisinden alınan muvafakatname ile birlikte kamuya yayınlayabilir.
Teslim edilecek belgeler
1-Başvuru belgesi
2-Öğrenci belgesi (e-okuldan alınan öğrenci belgeleri okul müdürü tarafından imzalanmış olmalıdır.)
3-Sunumun 2 adet CD, DVD veya Flashbellek kopyası (üzerinde sunumun, öğrencinin ve okulunun adı yazılmalıdır.)
4-Sunum metninin özeti (CD, DVD ya da Flashbellek’e kayıtlı ve çıktı olarak)
5-Öğrencinin ve Rehber öğretmenin özgeçmişi, fotoğrafı (CD, DVD ya da Flashbellek’e kayıtlı ve çıktı olarak)

Yarışmanın Ödülleri Nelerdir?

 -1’inciye bir 750 TL ve Plaket Ödülü
 -2’nciye bir 500 TL ve Plaket Ödülü
 -3’üncüye bir 250 TL ve Plaket Ödülü

Birikim Okulları 1996 yılında bir grup gönüllü girişimci tarafından kurulmuştur. Aynı yıl bir ilköğretim okulu ve bir dersane eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Bugün 40 Okul, 17 Kampüs ile eğitim öğretim alanında hizmet vermeye, çocuklarımızın geleceklerini aydınlatmaya devam etmektedir.